Aktuellt

Se vad som händer hos oss

Semestrar och sånt

Det börjar trots allt närma sig semestertider! Innan dess kommer Emma Ljung att erbjuda en yogakurs på tisdagkvällar hos oss under juni månad.Den ligger kl 18-19:30 och kostar 800kr. Senast anmälan är 31/5 och Emma nås på Emmaljung_@hotmail.com

Maria är är sedan först ut med semester från den 20 juni- 10 juli och är sedan tillgänglig ett par veckor, och borta igen i början av augusti. Kajsa är borta från 10 juli, dvs det kommer att finnas tider tillgängliga med någon av oss under större delen av sommaren med undantag för vecka 31.

Erbjudanden och happenings under våren

Nu kan vi väl ändå säga att våren är här, vädret till trots?

Vill slå ett slag för att följa oss på instagram där det snabbast kommer upp info.

Maria har precis avslutat första omgången med Yin + meditation och fick mersmak. Ny kurs börjar onsdagen den 19/4 och löper över 7 tillfällen. Tiden är 19.30-21 och praktiken är stillsam och introspektiv. Guidning genom anding och meditation och lång tid i varje position med mycket stöd av tillbehör. Syftet är att lugna ned nervsystemet och få bättre kontakt inåt samtidigt som mer utrymme skapas i kroppen också. Pris: 1750 kr totalt för alla tillfällen. Bokas här (mins 5 anmälda för att bli av) och dropin kommer att finnas i mån av plats.

Det är ingen nyhet att vi tycker att fötter är spännande och speglar mycket annat som pågår inuti. Dessutom är det dem som bär oss genom livet men ofta blir rätt taskigt behandlade. De är basen och kontakten med marken på vilken hela resten av kroppen vilar! En sten i skon förändrar hela din hållning, liksom klackar och snedbelastningar. Lördagen den 22/4 kl 15-16.30 får vi besök av fotexperten, Gourgen, från My Foot Function . Han kommer att prata om fötter ur sitt professionella perspektiv och erbjuder vidare workshops, övningar, nya perspektiv. Boka här I priset, 350kr, får du också en uppsättning tåspretare (värde 350:-) så att du kan börja din resa mot starkare fötter så snart som möjligt.

Sist men inte minst har vi ett erbjudande för att rivstarta systemet med vår Infraröda bastu under en månads tid. Kom 2 eller 3 ggr i veckan under fyra veckor och känn vad som händer! Du får 20% rabatt om du väljer 2ggr/v och 25% rabatt om du väljer 3ggr/v. Ta kontakt via mail@makasih.se eller boka in din försa tid och skriv erbjudande i meddelanderutan. Vi lägger upp tider löpande det går också fint att skicka förfrågan på tid. Det är samma kostnad oavsett hur många ni är i bastun. (För dig som kommer på behandling o vill basta direkt efteråt finns ytterligare specialpris. Ange när du bokar behandling om du vill basta så återkopplar vi)

Kickstart Deal 5×5

Vi ser absolut störst förändring och tydligast resultat när vi får möjlighet att ta hand om er i tätare intervall initialt, en kickstart helt enkelt. Därför har vi nu tagit fram detta erbjudande där du kommer på behandling 5 veckor i rad. Du bestämmer om sessionerna är 60, 90 eller 120 minuter långa, men alla är av samma längd. Vi ger dig 10% rabatt och bjuder att prova på vår nya Infraröda bastu tillsammans med en vän.

Erbjudandet gäller hos Maria & Kajsa, i mån av plats och tills vidare.

Dags att ge tillbaka till dig själv?

Ta kontakt med oss om du har frågor eller vill köra igång! Om du redan har hittat en första tid som passar dig kan du boka den och skriva ”kickstart” i meddelanderutan så hör vi av oss och styr upp resten.

YOGA

Hos oss finns olika typer av yoga i kursformat. Det innebär att varje yogalärare hyr in sig och har sina kurser/event som bokas hos respektive lärare. Det gör att det blir samma grupp och mer kontinuitet:) Vi har i dagsläget alltså inte ett schema där man kan köpa 10-kort eller liknande. Vissa grupper är fulla och vissa har fortfarande plats, det finns möjlighet till dropin vid sjukdom osv. Kurserna startar under jan/feb, olika startdatum. Under våren 2023 ser det ut såhär:

Måndagar: Yinyoga 12 veckor kl: 19.00-20 & 20.15-21:15

Under 12 måndagskvällar möts vi på mattan för en lugn och skön yinyoga.

Låt dig guidas in i yinyogans terapeutiska positioner med anpassning efter just din unika kropp och ditt behov för dagen. Yinyogan kan vara kraftfull och stretchande men också varsam, lugn och meditativ. Den blir precis vad du gör den till vilket är det fina med yinyogan.

Välkommen precis som du är och du behöver inte ha yinyogat tidigare.

För frågor jennifer@systerknuten.se

Grupperna är fulla, dropin i mån av plats kan förekomma.

Tisdagar: Yoga med Sandra Adrian kl: 18-19.30 dropin i mån av plats

Onsdagar: Wind down & tune in, Yin yoga & meditation med Maria kl: 19.30-21

Start 15/2, 6ggr för 1500kr

Platser finns, maria@makasih.se vid intresse/bokning (minimum 5 anmälda)

Torsdagar: Iyengar yoga med Andrea Olow, privat grupp.

Fredagar: En gång/månad: Yin & Massage med Jennifer & Jessica från Systerknuten 18.45-21 Boka

Söndagar: Yinyoga & Yoga Nidra kl: 18.00 (8v)

För dig som vill bjuda in till mer djupavslappning eller är nyfiken på vad djupavslappningen kan kan göra för dig. Här är kursen där vi kombinerar yinyogans stretchande och uppmjukande positioner med en guidad Yoga Nidra. Yoga Nidra är precis just det, en avslappning där du (oftast) liggande i savasana-position guidas genom en rad olika tekniker/segment. Målet att nå ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där det är djupt läkande att vara för såväl hjärnan och kroppen.

Extra bra för dig som lider av sömnbrist, utmattning eller upplever att livet går i ett högt tempo.

Välkommen precis som du är och du behöver inte ha yogat tidigare!

En plats kvar! Boka Frågor jennifer@systerknuten.se

Presentation av Makasih och de som är verksamma nu eller planerar evenemang framöver. Det blir mer aktivitet i yogasalen under nästa år, till exempel:)

Pamela som du kan läsa mer om under ”om oss” berättar om lymfsystemet som börjar bli allt mer i ropet. Hon, liksom vi (Kajsa & Maria) erbjuder lymfmassage. Lymfan är otroligt spännande och viktig när det kommer till återhämtning och med andra ord minst lika viktigt om du har en aktiv livsstil.

Gaetano från Healing Movements håller en prova på klass i Gyrokinesis. Om än mer okänd form av rörelse så är det fantastiskt. Stolar används och det känns som att smörja lederna inifrån med rörelse. Gaetano håller även en breathwork session hos oss den 7/12 kl 18-20 med fokus på release and restore. Bokas direkt via honom, kostnad 350kr .Observera att Gaetanos klasser hålls på engelska.

Maria håller en avslutande yin yoga. Yin är en stillsam yogaform för alla. Fokus är att varva ned, komma i kontakt med sig själv och sträcka ut i bindväven. Perfekt sätt att avsluta och bjuda in till nattens sömn.

Utöver detta finns möjlighet att skriva upp sig på kortare prova på behandlingar, reflexolgi, hälsocoaching, postural träning. Allt bokas på plats, kostnadsfritt.

Presentkort finns också till försäljning, passa på, vi kommer att höja våra priser lite efter nyår.

WakeUp Yoga på torsdagar kl 07-08 under oktober.

Maria erbjuder en morgonklass som får dig att vakna inifrån istället för med de sedvanliga kopparna kaffe. 

Du väcker kroppen bygger energi utan gymnastiska övningar och svett. 

Inga förkunskaper krävs, du börjar på din nivå och övningarna anpassas efter gruppen.

Kom som du är och lämna vaken och alert, men ändå lugn.

Pågår varje torsdagmorgon under oktober månad till specialpris där du har möjlighet att boka de gånger du vill och kan komma. 

Framöver kommer främst kurskoncept erbjudas, detta är en möjlighet att prova på hur det känns att yoga hos oss.

Bekväma kläder, mattor och yogaprops finns att låna om så önskas.

BOKA

Teamet växer

Under ”om oss” kan du läsa mer om alla terapeuter som huserar under Makasihs tak. I oktober ansluter Sara som kommer att finnas på plats på onsdagar. Läs mer om henne och alla andra, och ännu har vi plats för fler!

Sensommar och höst.

Nu finns det tider hos både Kajsa och Maria, och även övriga terapeuter och yogisar är tillbaka efter semestrar. Vi har fler på väg in också, men fortfarande finns det plats för fler. I skrivande stund är det yogakurser hos oss tisdag och torsdagkvällar, men dessa grupper är redan fulla. Håll utkik här och på våra sociala medier gällande kommande nyheter och events.

Mindre temakvällar med Anju, ayurvedisk doktor, kommer inom kort att presenteras 🙂

Semestrar.

Maria har tider fram till mitten på juli, varpå hon är ledig en månad. Kajsa är förhoppningsvis tillbaka i höst efter att ha skolat in sin dotter på förskola, då främst dagtid.

Yogasalen är ledig, om intresse finns för att hyra in sig för events av olika slag, och vi söker fortfarande fler att ansluta till vårt team (under egen regi).

Vi finns alltid tillgängliga på mail, om funderingar uppstår.

Glad sommar!