Aktuellt

Se vad som händer hos oss

FOTFOKUS

Föreläsning om fothälsa, rörlighet & skador! 👣 

Är du intresserad av att förbättra din fothälsa, öka din rörlighet, minska skaderisk? 

 My Foot Function och Makasih bjuder in till en exklusiv kväll där du får chansen att ställa frågor, få analys med tryckplatta och 3D-scanning av dina fötter samt interagera med våra experter.

Kvällen inleds med en 30 minuters introduktion och föreläsning om fötter, skor, rörelsehälsa samt skador, där vi delar med oss av värdefull kunskap och insikter. Därefter spenderar vi 45 minuter med att gå igenom individuella övningar.

🔹 Analys med tryckplatta och 3D-scanning av dina fötter för att förstå hur de rör sig och belastas.

🔹 Lära dig övningar och förbättra din gångstil genom individuella analyser.

🔹 Utforska funktionella verktyg och få rekommendationer baserat på dina behov och aktiviteter.

🔹 Ställa frågor till våra experter och få personliga svar och råd för att optimera din kropp.

Detta är en unik möjlighet att få en djupare förståelse för din kropp och hur dina fötter påverkar din rörelse. Oavsett om du är en löpare, träningsentusiast eller bara intresserad av att ta hand om dina fötter på bästa sätt, så är denna kväll för dig!

Workshopen leds av Gourgen Gevorgyan, en erfaren föreläsare, coach och lärare inom idrottsvetenskap med inriktning på biomekanik. Gourgen har över 13 års erfarenhet av att coacha och föreläsa om bl.a biomekanik, träning och fotfunktion.

Torsdagen den 30 maj kl: 18-19:30 hos oss på Bromeliusgatan 14A

pris: 300kr (vi ger 20% på produkter från MFF denna kväll)

Boka här

Förra helgen höll Kajsa, tillsammans med Marianne från Kairon, för första gången kurs som introducerar reflexologiska ryggsystem för andra terapeuter. Kul! Nästa tillfälle blir till hösten.

Vi vill flagga för att Gourgen från My Foot Function kommer till oss för att prata fötter den 30 maj kl:18-19:30. Teori och praktik blandat, vi ger då även 20% rabatt på produkter från MFF. Vi säljer deras redskap för bättre fothälsa och även deras fantastiska strumpor som är breda med mycket plats för tårna, eller tåstrumpor. Fråga oss om du är intresserad av detta, och vill du komma den 30 maj bokar du här.

Stöket hos oss börjar äntligen närma sig slutet, förhoppningsvis är alla rummen snart i bruk igen. Vi kommer att ha tider större delen av sommaren och har även plats för fler terapeuter. Även vår sal finns tillgänglig för workshops och liknande då yogakurserna börjar närma sig terminsslut.

Hoppas att vi ses snart!

2024 hittills

Ni som har varit hos oss den senaste tiden har säkert noterat att Kajsa har jobbat från ett annat rum och hennes gamla är under renovering. Det börjar förhoppningsvis närma sig slutet nu, men innebär att det kommer att vara lite extra stökigt i väntrummet under ett par dagar. Tack på förhand för ert tålamod gällande detta.

Vi har välkomnat Jessica, holografisk kinesolog som finns hos oss på torsdagar och Alexandra som erbjuder healing och tarotläsningar hos oss på onsdagar. Läs mer om dem här.

Lördagen den 9 mars kommer Ulf Sandström till oss och erbjuder 3 workshops efter varandra. Ulf är specialist inom traumaterapi, NLP och mental coaching, och vi har försökt få till en tid som passar för något sånt här redan sedan vi öppnade Makasih. Nu är det äntligen dags.
Om du är intresserad av personlig utveckling, stresshantering och kommunikation, kika här  för mer info och bokning.

Hösten är här.

Rusket är här och med det bastusäsongen:) Har du inte testat våran infraröda bastu än så är det dags! Den finns att boka precis som behandlingar. 

Vi har pågående renovering i lokalen, för närvarande berör det Kajsas rum, men det kommer att omfatta större delar av lokalen och vi tar det allteftersom. Vi ber om ursäkt för lite extra stök under tiden, men gör vårt bästa för att hålla så hög standard på allt som vi bara kan. Detta gör att vi är fler som samsas om samma rum och därmed är bastutiderna något begränsade. Vi lägger inte upp dem så långt framåt, men det går alltid att maila oss och fråga om det är någon särskild dag/tid som du gärna vill komma.

Maria påbörjar ny kurs med sju tillfällen med start onsdagen den 18 oktober. Tid är 19-20:30 och även denna bokas på timcenter. Bokning och betalning avser alla tillfällen, dropin finns i mån av plats. Under kursen undersöker vi vår inre värld för att lugna ett stressad nervsystem och få en större, mer holistisk förståelse för hur vi fungerar. Basen ligger i yoga men utförandet är lugnt och stillsamt med stor input av meditation för en ökad medvetenhet och närvaro i vardagen. Ingen förkunskap krävs och allt som behövs finns på plats.

Planen är sedan att erbjuda Soma move, en dynamiskt kraftfull men samtidigt mjuk klass, i december. I januari kommer en meditationskurs, på plats, alterntivt online, beroende på intresse.

Maria har nu även lagt till meditation som ett alternativ som one-on-one session i sitt utbud för den som är nyfiken. Detta bokas alltså precis som övriga behandlingar. Hon har sedan även längre meditationsprogram som löper över längre tid för den som verkligen vill dedikera sig och etablera meditation som en daglig praktik i vardagen (maila maria@makasih.se vid intresse)

Dessutom har vi en ny stjärna hos oss på onsdagar. Stina erbjuder healing och coaching, spana in henne. Mer info kommer, men det går att boka tid hos henne redan nu.

 

 

Semestrar och sånt

Det börjar trots allt närma sig semestertider! Innan dess kommer Emma Ljung att erbjuda en yogakurs på tisdagkvällar hos oss under juni månad.Den ligger kl 18-19:30 och kostar 800kr. Senast anmälan är 31/5 och Emma nås på Emmaljung_@hotmail.com

Maria är är sedan först ut med semester från den 20 juni- 10 juli och är sedan tillgänglig ett par veckor, och borta igen i början av augusti. Kajsa är borta från 10 juli, dvs det kommer att finnas tider tillgängliga med någon av oss under större delen av sommaren med undantag för vecka 31.

Erbjudanden och happenings under våren

Nu kan vi väl ändå säga att våren är här, vädret till trots?

Vill slå ett slag för att följa oss på instagram där det snabbast kommer upp info.

Maria har precis avslutat första omgången med Yin + meditation och fick mersmak. Ny kurs börjar onsdagen den 19/4 och löper över 7 tillfällen. Tiden är 19.30-21 och praktiken är stillsam och introspektiv. Guidning genom anding och meditation och lång tid i varje position med mycket stöd av tillbehör. Syftet är att lugna ned nervsystemet och få bättre kontakt inåt samtidigt som mer utrymme skapas i kroppen också. Pris: 1750 kr totalt för alla tillfällen. Bokas här (mins 5 anmälda för att bli av) och dropin kommer att finnas i mån av plats.

Det är ingen nyhet att vi tycker att fötter är spännande och speglar mycket annat som pågår inuti. Dessutom är det dem som bär oss genom livet men ofta blir rätt taskigt behandlade. De är basen och kontakten med marken på vilken hela resten av kroppen vilar! En sten i skon förändrar hela din hållning, liksom klackar och snedbelastningar. Lördagen den 22/4 kl 15-16.30 får vi besök av fotexperten, Gourgen, från My Foot Function . Han kommer att prata om fötter ur sitt professionella perspektiv och erbjuder vidare workshops, övningar, nya perspektiv. Boka här I priset, 350kr, får du också en uppsättning tåspretare (värde 350:-) så att du kan börja din resa mot starkare fötter så snart som möjligt.

Sist men inte minst har vi ett erbjudande för att rivstarta systemet med vår Infraröda bastu under en månads tid. Kom 2 eller 3 ggr i veckan under fyra veckor och känn vad som händer! Du får 20% rabatt om du väljer 2ggr/v och 25% rabatt om du väljer 3ggr/v. Ta kontakt via mail@makasih.se eller boka in din försa tid och skriv erbjudande i meddelanderutan. Vi lägger upp tider löpande det går också fint att skicka förfrågan på tid. Det är samma kostnad oavsett hur många ni är i bastun. (För dig som kommer på behandling o vill basta direkt efteråt finns ytterligare specialpris. Ange när du bokar behandling om du vill basta så återkopplar vi)

Kickstart Deal 5×5

Vi ser absolut störst förändring och tydligast resultat när vi får möjlighet att ta hand om er i tätare intervall initialt, en kickstart helt enkelt. Därför har vi nu tagit fram detta erbjudande där du kommer på behandling 5 veckor i rad. Du bestämmer om sessionerna är 60, 90 eller 120 minuter långa, men alla är av samma längd. Vi ger dig 10% rabatt och bjuder att prova på vår nya Infraröda bastu tillsammans med en vän.

Erbjudandet gäller hos Maria & Kajsa, i mån av plats och tills vidare.

Dags att ge tillbaka till dig själv?

Ta kontakt med oss om du har frågor eller vill köra igång! Om du redan har hittat en första tid som passar dig kan du boka den och skriva ”kickstart” i meddelanderutan så hör vi av oss och styr upp resten.

YOGA

Hos oss finns olika typer av yoga i kursformat. Det innebär att varje yogalärare hyr in sig och har sina kurser/event som bokas hos respektive lärare. Det gör att det blir samma grupp och mer kontinuitet:) Vi har i dagsläget alltså inte ett schema där man kan köpa 10-kort eller liknande. Vissa grupper är fulla och vissa har fortfarande plats, det finns möjlighet till dropin vid sjukdom osv. Kurserna startar under jan/feb, olika startdatum. Under våren 2023 ser det ut såhär:

Måndagar: Yinyoga 12 veckor kl: 19.00-20 & 20.15-21:15

Under 12 måndagskvällar möts vi på mattan för en lugn och skön yinyoga.

Låt dig guidas in i yinyogans terapeutiska positioner med anpassning efter just din unika kropp och ditt behov för dagen. Yinyogan kan vara kraftfull och stretchande men också varsam, lugn och meditativ. Den blir precis vad du gör den till vilket är det fina med yinyogan.

Välkommen precis som du är och du behöver inte ha yinyogat tidigare.

För frågor jennifer@systerknuten.se

Grupperna är fulla, dropin i mån av plats kan förekomma.

Tisdagar: Yoga med Sandra Adrian kl: 18-19.30 dropin i mån av plats

Onsdagar: Wind down & tune in, Yin yoga & meditation med Maria kl: 19.30-21

Start 15/2, 6ggr för 1500kr

Platser finns, maria@makasih.se vid intresse/bokning (minimum 5 anmälda)

Torsdagar: Iyengar yoga med Andrea Olow, privat grupp.

Fredagar: En gång/månad: Yin & Massage med Jennifer & Jessica från Systerknuten 18.45-21 Boka

Söndagar: Yinyoga & Yoga Nidra kl: 18.00 (8v)

För dig som vill bjuda in till mer djupavslappning eller är nyfiken på vad djupavslappningen kan kan göra för dig. Här är kursen där vi kombinerar yinyogans stretchande och uppmjukande positioner med en guidad Yoga Nidra. Yoga Nidra är precis just det, en avslappning där du (oftast) liggande i savasana-position guidas genom en rad olika tekniker/segment. Målet att nå ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där det är djupt läkande att vara för såväl hjärnan och kroppen.

Extra bra för dig som lider av sömnbrist, utmattning eller upplever att livet går i ett högt tempo.

Välkommen precis som du är och du behöver inte ha yogat tidigare!

En plats kvar! Boka Frågor jennifer@systerknuten.se

Presentation av Makasih och de som är verksamma nu eller planerar evenemang framöver. Det blir mer aktivitet i yogasalen under nästa år, till exempel:)

Pamela som du kan läsa mer om under ”om oss” berättar om lymfsystemet som börjar bli allt mer i ropet. Hon, liksom vi (Kajsa & Maria) erbjuder lymfmassage. Lymfan är otroligt spännande och viktig när det kommer till återhämtning och med andra ord minst lika viktigt om du har en aktiv livsstil.

Gaetano från Healing Movements håller en prova på klass i Gyrokinesis. Om än mer okänd form av rörelse så är det fantastiskt. Stolar används och det känns som att smörja lederna inifrån med rörelse. Gaetano håller även en breathwork session hos oss den 7/12 kl 18-20 med fokus på release and restore. Bokas direkt via honom, kostnad 350kr .Observera att Gaetanos klasser hålls på engelska.

Maria håller en avslutande yin yoga. Yin är en stillsam yogaform för alla. Fokus är att varva ned, komma i kontakt med sig själv och sträcka ut i bindväven. Perfekt sätt att avsluta och bjuda in till nattens sömn.

Utöver detta finns möjlighet att skriva upp sig på kortare prova på behandlingar, reflexolgi, hälsocoaching, postural träning. Allt bokas på plats, kostnadsfritt.

Presentkort finns också till försäljning, passa på, vi kommer att höja våra priser lite efter nyår.

WakeUp Yoga på torsdagar kl 07-08 under oktober.

Maria erbjuder en morgonklass som får dig att vakna inifrån istället för med de sedvanliga kopparna kaffe. 

Du väcker kroppen bygger energi utan gymnastiska övningar och svett. 

Inga förkunskaper krävs, du börjar på din nivå och övningarna anpassas efter gruppen.

Kom som du är och lämna vaken och alert, men ändå lugn.

Pågår varje torsdagmorgon under oktober månad till specialpris där du har möjlighet att boka de gånger du vill och kan komma. 

Framöver kommer främst kurskoncept erbjudas, detta är en möjlighet att prova på hur det känns att yoga hos oss.

Bekväma kläder, mattor och yogaprops finns att låna om så önskas.

BOKA