Vi älskar själva infraröd bastu och vill kunna dela det med er. Under våra behandlingar vilar du på en infraröd madrass och bastu är next level. Att kombinera behandling med bastu är lite extra allt och otroligt välgörande. Unna daj!

Infrarött ljus är inte synligt för det mänskliga ögat men tränger djupt in i kroppens vävnader och gör att du svettas lättare. En traditionell bastu värmer upp luften först och det blir ofta väldigt intensivt med hög värme och en känsla av att snabbt bli överhettad, ibland innan du ens har börjat svettas.

I IR-bastu är temperaturen lägre och därmed mer behaglig, det är lättare att andas. Du svettas däremot 2-3ggr så mycket som i en vanlig bastu trots att det bara är 50-60 grader. Att svettas är en viktig funktion och spelar roll i både utrensning och nedkylning av kroppen.

Det är behagligt och avslappnande att sitta i IR bastun, din stressnivå sjunker och blodtrycket sänks. Det är effektivt utrensande och jobbar med lymfsystemet vilket kan märkas på en mängd olika sätt, tex smärtlindring pga ökad cirkulation, renande för huden-ökad lyster, återhämtning, minskad svullnad. Har också upplevts smärtlindrande vid kroniska sjukdomar som artros, fibromyalgi med flera. Du ökar dessutom din förbränning och kan därmed även bidra till viktminskning.

Innan: Undvik att äta en stor måltid precis innan sessionen. Drick mycket vätska redan innan du kommer så har du de bästa förutsättningarna.

Under: Ta med en handduk att sitta på/torka svett med. Du är torr när du sätter dig i bastun. Bär tunna kläder, eller bad/underkläder. Att stretcha lite i bastun kan ha extra god effekt, liksom att sätta igång lymfsystemet med egenvårdsmassage.

Efter: Torka av dig alt. duscha. Vätska upp dig ordentligt. Vi rekommenderar att fylla på med elektrolyter och salter, tex kokosvatten.

Hos oss bokar du bastun 45 eller 60 minuter. Det är tiden du har i bastun och rummet som den är placerad i. Inom denna tid ska du också hinna byta om så att vi kan göra iordning till nästa person kommer. Priset är detsamma oavsett om du kommer ensam eller i sällskap. Vi anser att det får plats 1-4 personer beroende på hur trångt man är beredd att sitta.

Det är viktigt att komma i tid då vi ofta har behandlingar inbokade under samma tidspann och då ej har möjlighet att gå ifrån.